Unga pojkar intressanta i brandutredningen

KALLINGE Artikeln publicerades
Foto: Samuel Abrahamsson

En gammal bilverkstad brann under tisdagen upp i Kallinge.

Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

– Det finns uppgifter som tyder på att det kan vara orsakat av yngre förmågor, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Det var omkring klockan 09.50 som SOS fick larm om en brand i en bilverkstad på Häggatorpsvägen i Kallinge.

När räddningstjänsten kom fram till platsen rök det kraftigt från verkstaden och styrkor från både Ronneby och Karlskrona jobbade med släckningsarbetet. Även polis och ambulans kallades till platsen.

Lokalen som inte har använts på flera år ligger intill hockeyhallen Soft Center Arena och det var framför allt en bil och bildäck som brann inne i lokalen. Inga personer ska ha varit i lokalen.

– Det fanns två gasolflaskor inne i lokalen men de stod precis i öppningen till verkstaden vilket var tur då det var hur mycket bråte som helst där inne, säger räddningsledaren Jonas Kullberg.

Polisen valde att spärra av vägen förbi verkstaden under släckningsarbetet.

Klockan 11.30 gick ett så kallat VMA-meddelande, ett viktigt meddelande till allmänheten, ut: ”Det brinner i en verkstadsbyggnad i Kallinge, Ronneby med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.”

Efter några timmar meddelades det att det inte skulle vara någon fara att vara i närheten av platsen igen.

Orsaken till branden är oklart men enligt uppgifter till BLT så ska polisen ha pratat med flera unga pojkar som man misstänker kan ha något med branden att göra.

– Det finns uppgifter som tyder på att det kan vara orsakat av yngre förmågor, men vi får återkomma till det, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral, som inte vill kommentera uppgifterna ytterligare.

Texten uppdateras när mer information finns.

Foto: Samuel Abrahamsson