Kappahl lägger ner butik

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: MAJA SUSLIN / TT

I förra veckan meddelade klädkoncernen Kappahl att den ska stänga ett 20-tal butiker i landet. Butiken i Ronneby ser ut att bli en av dem

Enligt Sydöstran blir affären i gallerian i Ronneby en av de som slår igen när koncernen Kappahl, med 400 butiker i Sverige och ett par andra länder, ska spara.

– Det har gått dåligt för Kappahl de senaste åren och de har meddelat att de lämnar de lokaler de hyr av mig. Jag antar att de avvecklar sina butiker på småorter där hyreskontakten går ut först. Hyreskontraktet går ut den 1 oktober säger Greger Andersson, ägaren av fastigheten, till tidningen.

Kappahl ledning gick ut med beskedet om att lägga ner 20 butiker för drygt en vecka sedan. Finansdirektör Peter Andersson skrev då i koncernens delårsrapport:

” I huvudsak medför programmet att vi fortsätter åtgärda strukturella utmaningar för att öka effektivitet och produktivitet. Arbetet med att stänga butiker som inte bidrar med lönsamhet intensifieras vilket medför att vi kommer att stänga ett 20-tal butiker under det kommande året"

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.