Fick däck sönderskurna tre nätter i rad

Kallinge Artikeln publicerades
Här är ett av de däcken som Willy fick sönderskurna. Som man kan se är det två olika jack i däcket.
Foto:Samuel Abrahamsson
Här är ett av de däcken som Willy fick sönderskurna. Som man kan se är det två olika jack i däcket.

Tre nätter i rad fick Willy Persson sina däck uppskurna på sin taxi i Kallinge.

Nu undrar han varför man gör något sådant här.

– Jag blir ledsen och besviken, jag förstår inte varför det här roar någon, säger han.

Willy Persson driver det egna företaget Willys taxi och utgår från sitt hem i Kallinge. Taxibussen har han haft stående på gatan då den knappt får plats på uppfarten.

Men tre nätter i rad har nu Willy mötts av ett uppskuret däck när han kommit ut på morgonen. Händelserna är polisanmälda och nya däck är fixade.

– Däcken var bara några månader gamla och de går inte att laga för de som har gjort det har stuckit hål på ställen där däcket är förstört, säger Willy som känner sig uppgiven och besviken efter det inträffade.

– Man undrar ju varför någon gör så här, visst att det kanske kan hända en gång, men tre nätter på rad? Det är fruktansvärt tråkigt.

Willy som bor i ett villakvarter berättar att det är ett lugnt område och att någon skulle störa sig på att taxin stod på gatan har han svårt att se.

– Det är aldrig någon som har klagat på det, och om man nu blir irriterad på det så tar man väl en diskussion innan man gör något sådant här.

Natten till fredagen valde därför Willy att köra upp taxin på sin tomt trots att den knappt får plats. Han sov dessutom i taxin och hans fru sov i deras personbil för att hålla utkik.

– Men då var det förstås hur lugnt som helst. Det var ingen vidare skön natt. Jag låter nog taxin stå på tomten nu några dagar så får vi se, säger han.