Bröllopsklockorna ringer för dig

RONNEBY Artikeln publicerades
På alla hjärtans dag kan man gifta sig på drop in i Heliga Kors kyrka i Ronneby.
Foto: Martina Holmberg / TT
På alla hjärtans dag kan man gifta sig på drop in i Heliga Kors kyrka i Ronneby.

Heliga Kors kyrka står redo med präst och bubbel för alla som vill gifta sig på alla hjärtans dag.

Det är bara att komma hit med hela bröllopsföljet.

Ronneby församling har tidigare haft drop in-vigsel på hösten. Och det började bra med sju par som gifte sig på premiären 2015.

Men sedan dess har antalet vigslar minskat och förra året var det bara ett enda par som kom till kyrkan på drop in-vigsel.

– Nu har vi tänkt om lite och flyttat vigselakten till alla hjärtans dag och hoppas att det kommer många brudpar, säger Helena Johnsson som jobbar som assistent på kontoret i församlingen.

Kyrkan står för allting. Det enda som de blivande paren behöver ha med sig är en hindersprövning. Församlingen bjuder på prästen och musiken. Och de som inte har vittnen med sig får hjälp även med den delen.

– Brudparen kan komma som de är, bara de två, eller ha med sig familj och vänner och klä upp sig för fest om de vill. Alla är välkomna och om brudparen vill ordnar vi med fotograf samt bubbel och bröllopstårta i församlingsgården, säger Helena Johansson.

Drop in-vigsel är precis vad det står för. Brudparen behöver inte föranmäla sig. Det går bra att bara dyka upp på kyrktrappan.

– Vi har ett par som föranmält sig. Men jag hoppas det kommer fler. Vi har annonserat om vigseln både i sociala medier och på hemsidan, säger Helena Johnsson.