19-åring åtalas för skjutning i Ronneby

Ronneby Artikeln publicerades

En 19-årig man åtalas nu tillsammans med två andra män för mordförsök efter skjutningen i Ronneby i januari. Samme man åtalas även för en skjutning i en trappuppgång i Malmö där en ung man skadades svårt.

Vittnen som BLT pratade med berättade att de vaknade av smällarna vid skottlossningen på Lindblomsvägen i januari i år.
Foto: Marcus Palmgren
Vittnen som BLT pratade med berättade att de vaknade av smällarna vid skottlossningen på Lindblomsvägen i januari i år.

I januari i år blev en ung man skjuten i en trappuppgång på Kantatgatan i södra Malmö. Han skadades allvarligt. Den nu åtalade 19-åringen har medgivit att han befann sig i trapphuset under skottlossningen men han säger att han inte har skjutit, vilket framgår av förundersökningen. Det rapporterar TT. Mannen som sköts bar skyddsväst.

Tio dagar senare, den 31 januari, inträffade en skottlossning på Lindblomsvägen i Ronneby. Där blev en man beskjuten med minst sex kulor, men han träffades aldrig. Vittnen berättade för BLT att de vaknade av smällarna och att de såg en person springa för att ta skydd. Ett skott träffade en husvägg intill ett lägenhetsfönster på bottenvåningen. En kula gick genom ett träplank.

Mannen som de var ute efter är själv kriminell och har enligt Sydsvenskan tidigare dömts för olaga hot, vapenbrott och knarkbrott.

I mars häktades tre män och nu åtalas de alltså för mordförsök. Enligt Sydsvenskan, som var först med att rapportera om åtalet, handlar de två mordförsöken om rättsskipning i den undre världen. Fallet i Ronneby ska handla om att straffa knarkbrottslingen för att ha blandat sig i de andras affärer. De ska ha åkt upp till Ronneby för att ”ta hand” om honom.

De tre männen ska vara väl förankrade i kriminella kretsar i Malmö. Sydsvenskan skriver att 19-åringen ingår i den familj som greps vid ett tillslag efter mordförsöket på en vaktmästare på Roskildevägen tidigt på morgonen den 8 februari i år Alla tre förnekar de brott de nu står åtalade för.

LÄS MER: Flera skott sköts mot flyende man

LÄS MER: Tre män misstänks för mordförsök i Ronneby

 

.