Resor

Resepanelen
Kerstin Porshed, 54, inbiten resenär sedan tågluffartiden. Reser gärna ”på känn” med en grundplan som är flexibel. Maken Bosses (bilden) hobby är att leta upp billiga och smarta reguljärflyg. Han kan hjälpa mig att tipsa om Sydostasien, USA och Australien. Han är också en fena på att hitta kul lopp (typ marathon) på kända och okända platser och har dragit iväg mig på några träningsresor.… Bästa resan: Nästan omöjligt att svara på och det är inte alltid den längsta resan som är den bästa. En höjdare var när vår familj fick ett infall att åka till Kiruna en vårvinterhelg och jag och mina tjejer fick styra ett eget hundspann över älvarna.… Minst bästa resan: Allra första resan med maken gick till Bornholm. Han hade planerat en romantisk weekend, men lyckades hitta öns mest oromantiska hotell. Rummet luktade mögel, ”havsutsikten” var mot en unken insjö och till på köpet funkade inte betalkort, som var en relativt ny företeelse då. När pengarna var slut efter halva helgen blev vi utan mat.… Drömmer om att resa till: Australien, alltid Australien! Ett besök i detta gigantiska land väcker längtan efter mer.
Foto:

Med BLT:s Kerstin Porshed Down under, del 1
På Rottnest Island får vi en strand för oss själva. Överlag är det så att Australiens västkust inte har samma anstormning av turister som östkusten, vilket är lite konstigt eftersom naturupplevelserna är så mycket större på den sidan.
Foto:

Det storslagna natursceneriet i Himalaya fick gruppen med svenska vandrare bland annat se från långa hängbroar som fanns över häftiga floder. På en del vackra platser längs vandringen har Nepaleser satt upp buddistiska böneflaggorna i färger som visar på de fem elementen.
Foto: