Resor

Resepanelen
Första strapatsen för flygrädda Anna-Karin Werner blev väntetiden på att dimman skulle lägga sig så att planet kunde vända nosen mot sin destination och ”världens farligaste flygplats” i Lukla. I dag fortsätter hon att svara på BLT:s läsares frågor genom att berätta mer om packning, hur man vänjer sig vid hög höjd samt vilka strapatser och äventyrligheter en bekväm äventryrare av hennes sort kan möta på vägen till Everest Base Camp.
Foto:

Resepanelen
Resepanelens Anna-Karin Werner fick frågan; Kan vem som helst åka till Mount Everest och vandra, och hur tusan kommer man på en sådan idé om man inte är en van bergsklättrare? Och visst funkar det. Själv halkade hon in på resan av en slump. I dag ger hon lite tips på vägen dit. Nästa avsnitt handlar om vandringen.
Foto:

Även Oslo har ett spektakulärt operahus. Det konstruerades enligt principen "Den norska naturen är till för alla" och öppnade 2008. Med detta är operahusets tak, vilket människor uppmanas att gå på, raka motsatsen till den vanliga "se-men-inte-röra-attityden" man ofta möter som turist på många andra ställen i världen.
Foto: