Polisen vädjar – hör av er om ni sett pojkarna

OLOFSTRÖM Artikeln publicerades

Polisen vill ha kontakt med vittnen som sett de två 13-åriga pojkarna.

Enligt uppgifter ska de ha befunnits sig inne i Olofström strax före knivskärningen som ledde till den ene pojkens död.

De två pojkarna i det tragiska knivdramat ska ha setts inne i Olofströms centrum tidigare under dagen. Och när de begav sig ut mot området vid fordonsmuseet tror polisen att en av dem ha haft en cykel med sig.

– Vi vill komma i kontakt med vittnen som kan ha sett de båda pojkarna under torsdagen den 9 mars mellan kl 14.00 - 16.00. Då ska de ha rört sig från centrala Olofström i riktning mot bilmuseet, skriver polisen på sin officiella nyhetssida.

Under helgen har utredningen om mordet på en 13-årig pojke i Olofström fortsatt och polisen har bland annat förhört den andra 13-åringen som misstänks för att ha varit delaktig i händelsen som ledde till kamratens död.

– Den misstänkte 13-åringen har lämnat en berättelse om händelsen. Vad som framkommit i förhöret med honom vill polisen inte kommentera. Det lämnas inte heller någon information om pojkens inställning till brottet.

– Det är av hänsyn till de inblandades åldrar och till att utredningen ännu är i ett tidigt skede, uppger polisen.

Polisens pressekreterare Robert Loeffel berättar att utredningen jobbar utifrån en bild av hur händelseförloppet har gått till.

– Vi har iakttagelser som visar att pojkarna varit inne i Olofström. Och det är otroligt viktigt i en polisutredning av grova brott att kunna kartlägga bakåt vad som hänt innan brottet begicks. I det här fallet vill vi veta hur pojkarna uppträtt mot varandra och vad de eventuellt kan ha sagt till varandra. Därför vädjar vi till eventuella vittnen som sett eller hört pojkarna att ta kontakt med polisen, säger han.

Det finns fortfarande inget i polisutredningen som tyder på att någon annan person varit inblandad i brottet eller befunnit sig på platsen för brottet när det inträffade.

– Vi jobbar vidare för att kartlägga vad som hänt på brottsplatsen. Och vi har en ganska god uppfattning om detta redan nu. Vad vi behöver är den sammanhängande berättelsen om vad som inträffade i kontakten mellan pojkarna som ledde till det tragiska slutet ute i skogsområdet, säger Robert Loeffel.