Per Thomasson äntligen på plats

Jämshög Artikeln publicerades
Minnesstenen av författaren Pehr Thomasson är återbördad till Jämshög och placerad vid Petrusgården.
Minnesstenen av författaren Pehr Thomasson är återbördad till Jämshög och placerad vid Petrusgården.

I torsdagskväll stod minnesstenen av Per Thomasson på sin rätta plats efter många års exil i Ronneby. Installationen skedde i samband med ett medborgarmöte.

Ett drygt tjugotal hade mött upp i det dystra vintervädret för att bevittna återlämnandet.

Att stenen inte hittat hem förrän beror på Pehr Thomasson en gång i tiden förargade en av bygdens uppsatta män och förvisades därför till Ronneby.

På initiativ av Benny Rolandsson som genom ett medborgarförslag till kultur och fritidsnämnden beslöts att stenen skulle flyttas och Ronneby gick med på detta. De gjorde Ronneby.

Installationen hölls under festliga former med med sång och musik av Ingrid Karlsson som framförde smått skabrösa visor av Thomasson.

Efter att minnesstenen firats hölls ett medborgarmöte på Petrusgården under temat: Var med och utveckla Jämshög. Daniel Ottosson, kommunens tekniske samordnare höll i mötet.

Uppslutningen av medborgare på mötet var inte överväldigande men förslag om röjning av igenslyade områden nära villabebyggelse var ett av önskemålen liksom att gamla promenadstigar skulle snyggas till för bättre framkomlighet fanns också på listan.

Jämshögsborna ansåg också att likaväl som Olofström kunde få lite pyntat till jul med julbelysning och lampor. Dessutom önskades en riktig fotbollsplan och en lekplats.

– Det var ett intressant möte, säger en av deltagarna, centerpartisten Rolf Jönsson,

– Synd att det inte var fler som kom.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.