Ingen sökte jobbet som utbildningschef

Olofström Artikeln publicerades
Irene Robertsson
Foto: Bo Åkesson
Irene Robertsson

Ansökningstiden har gått ut. Men ingen sökte jobbet som utbildningschef. Kommunchef Iréne Robertsson tar det dock lugnt. Hon väntar på resultatet från en anlitad rekryteringsfirma.

Att ingen har sökt jobbet som utbildningschef var inte oväntat. Det säger Iréne Robertsson till Sydöstran.

– Många av de som är lämpade och skulle vara intresserade väljer att avstå på grund av att ansökningen blir offentlig, förklarar hon.

Eftersom ansökan blir offentlig kan listan på sökande också publiceras i medierna och sökanden kanske inte vill att den nuvarande arbetsgivaren ska bli informerad.

– Det innebär att det blir svårare med rekryteringar, säger Robertsson.

Kommunen har valt att anlita en utomstående rekryteringsfirma, ett så kallat headhuntigföretag, för att hitta rätt person till tjänsten som utbildningschef och Robertsson hoppas att komma igång med intervjuer av lämpliga sökande under januari.

– När vi väl har fått några förslag brukar det gå fort.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.