Hässleholm

Tågen börjar gå i veckan

Hässleholm Artikeln publicerades

På onsdagsmorgonen börjar tågen gå mellan Kristianstad och Hässleholm samt mellan Höör och Alvesta. Det meddelar Trafikverket på måndagsmorgonen.

På måndagsmorgonen rullade ersättningsbussar från Kristianstad station.
Foto: Tommy Svensson
På måndagsmorgonen rullade ersättningsbussar från Kristianstad station.

Tågstoppet förbi Hässleholm på grund av onsdagens brand kommer att få ett slut under veckan.

Nu har Trafikverket uppdaterat prognoserna för när tågtrafiken återupptas. Onsdag morgon, 21 augusti, öppnar Södra Stambanan på sträckan Alvesta–Höör. Då öppnar även sträckan mellan Hässleholm–Kristianstad.

Det är tidigare än vad som tidigare sagts. I slutet av förra veckan meddelades att tågen skulle börja gå på fredag.

Under lördag morgon, 24 augusti, öppnar sträckan Hässleholm–Tyringe och även Hässleholm–Markaryd.

Från lördag den 24 augusti beräknas därmed samtliga avstängda sträckor vara öppna för trafik igen. Förseningar och kortare trafikstopp kan förekomma på grund av fortsatt återställningsarbete. Det skriver Trafikverket på sin hemsida.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.