Borta mot Luleå förlorade dalalaget för sjätte matchen i rad.
Ishockey • Publicerad 17 oktober 2019
Petter Emanuelsson avgjorde mot Leksand. Arkivbild.
Petter Emanuelsson avgjorde mot Leksand. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

Luleå har inlett säsongen starkt på hemmais där man inför kvällens möte hade vunnit fyra av fem matcher.

Men när Leksand kom på besök var det ett envist bortalag som ständigt studsade tillbaka när hemmalaget hade tagit ledningen. Åtminstone tre gånger.

Jonas Berglund visade Luleå vägen i boxplay när han efter halva den första perioden blev helt fri och satte 1–0.

– Det var en skön start. En jäkligt bra passning från (Juhani) Tyrväinen, det var bara att trycka dit den, sade målskytten till C More i den första periodpausen.

Leksand svarade

Innan dess hade dock Leksand kommit tillbaka. Kvitteringen svarade Marek Hrivik för när han frispelad av Jonas Ahnelöv stänkte in kvitteringen.

Bara tre minuter in i mittperioden var ledningen återigen i Luleås ägo. Einar Emanuelsson gjorde ingen av lagets hemmasupportrar besviken när han drev pucken över blålinjen och sedan stänkte upp den i det högra krysset.

Repliken kom dock snabbt. Bara minuten senare satte nämligen Thomas Valkvae-Olsen 2–2 för Leksand – innan Luleå återtog ledningen före den andra periodens slut genom Isac Brännström.

Avgjorde sent

Uppgivet i Leksand? Inte direkt.

Dalalaget lyckades kvittera för tredje gången när Jonas Ahnelöv, med 8.36 minuter kvar av matchen, stötte in pucken bakom Joel Lassinantti.

Trots detta fick Leksand åka hem med en sjätte raka förlust. Sista ordet fick nämligen Luleå när Petter Emanuelsson stänkte in 4–3, med 3.24 kvar på klockan, efter en magnifik framspelning från 18-årige Noel Gunler.

Petter Emanuelsson kunde efteråt nöjt konstatera att Luleå är fortsatt starkt på hemmaplan.

– I dag är det lite upp och ner. Vi gör bra saker och mindre bra saker, men jag tycker att vi vinner välförtjänt till sist, säger han till C More och tillägger:

– Vi känner oss starka just nu. Det gäller bara att ta med det till bortaplan. Publiken gör så att vi flyger fram.