Mané hjälte med sent mål – säkrade tre poäng

Liverpool var på väg mot säsongens första Premier League-förlust. Men med två sena mål vände tabellettan på matchen mot Aston Villa och säkrade tre nya poäng.
Hjälte blev Sadio Mané som satte 2–1 med bara sekunder kvar av matchen.
Fotboll • Publicerad 2 november 2019
Liverpools Sadio Mané jublar efter sitt 2–1-mål.
Liverpools Sadio Mané jublar efter sitt 2–1-mål.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Liverpool tuffar på i Premier League-toppen. Men mot nykomlingen Aston Villa tvingades laget kämpa för tre poäng. För med fem minuter kvar var det Birminghamlaget som gick mot seger efter att ha tagit ledningen i den första halvleken.

Det krävdes fyra tilläggsminuter innan Sadio Mané gjorde det avgörande 2–1 för Liverpool. Då hade vänsterbacken Andy Robertson bara några minuter tidigare kvitterat Aston Villas ledning.

City vände

Även toppkonkurrenten Manchester City vände underläge till seger med två sena mål. Laget ställdes mot Southampton, som kom från en historisk storförlust (0–9 mot Leicester) förra helgen.

Men på Etihad Stadium i Manchester gjorde James Ward-Prowse överraskande 1–0 till gästerna från södra England efter bara 13 minuter. Med 20 minuter kvar kvitterade Sergio Agüero innan högerbacken Kyle Walker med fyra minuter kvar av ordinarie tid gjorde 2–1.

City fortsätter därmed att skugga tabellettan Liverpool, sex poäng bakom.

Ett lag som däremot inte lyckades vända ett underläge var stadsrivalerna Manchester United. Borta mot Bournemouth åkte Victor Nilsson Lindelöf och hans lagkamrater på en ny smäll.

Strax före halvtid slog den norske landslagsmannen Joshua King till. 27-åringen fick gott om tid på sig i Uniteds straffområde och tog emot bollen med bröstet med en försvarare i ryggen, vände runt och sköt in bollen i nät bakom Uniteds spanske målvakt David de Gea.

Kings mål var matchens enda.

Chelsea skuggar City

Lördagens sista match utspelades i London mellan hemmalaget Watford och gästande Chelsea. Och det var bortalaget som skulle gå segrande ur striden.

Tammy Abraham gav Chelsea ledningen redan efter fem minuter. En ledning som Cristian Pulisic utökade tio minuter in i andra halvlek.

Gerard Deulofeu reducerade på straff för Watford med tio minuter kvar att spela, men Chelsea klarade av att hålla ut. 2–1 blev slutresultatet och Chelsea går därmed upp på tredje plats i Premier League, två poäng bakom tvåan Manchester City.