Mjällby ryckte efter ny vändning

Fotboll • Publicerad 31 augusti 2019
Serieledande Mjällby vände och vann på nytt i superettanfotbollen. Arkivbild.
Serieledande Mjällby vände och vann på nytt i superettanfotbollen. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Mjällby tog sin andra raka seger i superettanfotbollen efter att ha vänt hemma mot jumbon Frej.

Precis som mot Dalkurd senast hamnade serieledaren i underläge på Strandvallen, men även den här gången redde Mjällby ut situationen och vann till slut med 2–1.

Inbytte 18-åringen Taylor Silverholt kvitterade till 1–1 i den 66:e minuten och åtta minuter senare fullbordade Bubacarr Jobe vändningen när han tryckte in 2–1 – mittfältarens fjärde mål på fem matcher.

Segern innebär att Mjällby rycker i toppen då tabelltvåan Varberg bara fick 0–0 hemma mot bottengänget Öster.

Det skiljer nu tre poäng mellan lagen.

Även Degerfors tog sin andra raka seger då man besegrade Halmstad med 2–1 på hemmaplan. Värmlänningarna hade 2–0 redan efter en halvtimme, men tappade i andra halvlek och släppte in ett självmål i 55:e minuten.

Men närmare kom aldrig HBK, som är kvar på tionde plats i tabellen medan Degerfors är sexa.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.