Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Poliser får skolansvar: ”Förr hade vi nära kontakt”

Polisen i Karlskrona och Ronneby strukturerar om för att få bättre kontakt med skolorna. Nu får varje polis en ansvarsskola som de jobbar med.
Karlskrona/Ronneby • Publicerad 18 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen i Karlskrona och Ronneby vill förbättra kontakten med gymnasieskolorna i kommunen. För att göra det har man utdelat ansvarsskolor till kommunens ingripande poliser.

– För hade vi ett jättenära kontaktnät med skolorna, men det inte har varit så senare på grund av bristande resurser. Fram tills nu har jag och Alexander Vujovic (kommunpolis) varit kontaktpersoner för skolorna själva, säger Katarina Johansson, kommunpolis i Karlskrona och Ronneby.

Annons

Tanken är att varje skola ska ha specifika poliser de kan kontakta när de har frågor, vill bolla idéer eller om något händer som de vill ha hjälp med.

– De är så klart beroende av vad som händer, men om poliserna har tid ska de även åka till skolorna, kolla läget och prata med elever, förr hade vi ju i alla fall ett besök varje vecka på skolorna, säger Katarina Johansson.

– Det här har varit ett önskemål även från skolorna, det är bättre att vi har en närhet till varandra så man kan reda ut saker lättare och det är ofta i dessa åldrar som eleverna har tankar och funderingar vi kan hjälpa till med, säger Katarina Johansson.

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons