Nyheter

Nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Det har varit bråk i Ronneby under natten, enligt polisen. Det finns även en anmälan om våldtäkt.

Polisen i Karlskrona berättar att de har varit ett bråk i Ronneby under natten. Polisen har även hanterat ett våldtäktsärende.

Uppgifterna är tidigt på morgonen ännu mycket knappa då polispatrullerna inte avrapporterat än till det inre befälet.

En personbil krockade med en älg på E22 i höjd med Åryd. I bilen fanns två vuxna och tre barn. Ingen av dem kom till skada.

Olyckan skedde vid halv ett, natten mot måndag, och polisen misstänker inget brott.

Sverige

En man är allvarligt skadad och två har gripits för grova brott efter en händelse i Torsby i norra Värmland.

Två av männen kom hem till den tredje i Stöllet under söndagseftermiddagen.

– De här två männen har tillhyggen med sig. Så den här som bor på adressen han utrustar sig också med ett tillhygge och så blir det ett bråk, säger Jan Materne, vakthavande befäl på polisen i Bergslagen till tidningarna.

En av angriparna fick allvarliga skador och flögs med ambulanshelikopter till sjukhus. Den andre angriparen fick också skador men greps på platsen, misstänkt för förberedelse till grov misshandel.

Den ende som inte skadats är mannen som man tror skulle attackeras. Han är anhållen för dråpförsök alternativt grov misshandel. (TT)

Tre personer har skadats och förts till sjukhus efter en explosion i västra Stockholm. Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

– Man skulle kapa någon form av kopparrör på ett kylskåp och det var fortfarande under tryck så att det blev en explosion, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Det är inledningsvis inte känt hur allvarligt skadade personerna är.

Händelsen inträffade i en företagslokal i ett industriområde i Vällingby. (TT)

Under måndagen ska norska helikoptrar sättas in i släckningen av de många skogsbränder som rasar på flera platser i landet.

– Jag hoppas att vi kan få ytterligare resurser under dagen till Ängra, säger Torbjörn Wannqvist, befäl i beredskap.

Bebyggelsen i byn Ängra i Ljusdal ser ut att klara sig, men Torbjörn Wannqvist uppskattar att släckningen av den stora skogsbranden i området kommer att fortsätta i åtminstone någon vecka framåt. (TT)

Världen

Minst tio personer har dödats och tjugo har skadats under söndagen i Nicaragua, uppger en människorättsorganisation.

Människorättsorganisationen Nicaragüense Pro Derechos Humanos (ANPDH) säger att sex civila, däribland två barn, och fyra poliser dödades när polis och paramilitära trupper gick till angrepp i och i närheten av staden Masaya i södra Nicaragua.

– Vi uppmanar folk att stanna hemma, säger Álvaro Leiva Sánchez från ANPDH. (TT)

Överlyckliga fransmän firade "les Bleus" VM-guld under söndagsnatten. Strax efter slutsignal fylldes gatorna av tusentals fotbollsentusiaster, men firandet urartade på många håll.

På Paris paradgata Champs Élysées krossade ett trettiotal personer rutor och stal flaskor med vin och champagne. Kravallpolisen svarade bland annat med att avfyra tårgas.

I Lyon i sydöstra Frankrike hade det urartat tidigare under kvällen, skriver Le Monde. Kring Place Bellecour, dit cirka 20 000 människor hade kommit för att se finalen på en storbildsskärm, uppstod bråk. Minst åtta personer greps i Lyon under kvällen och natten.

Även i Marseille i söder var det stökigt.

– Två poliser har skadats och tio personer har gripits, säger en talesperson för polisen.

Det var även stökigt på flera andra håll i Frankrike. Firande övergick även i sorg på flera ställen och minst två dödsolyckor och flera skadade personer har rapporterats i samband med guldyran.

– Vi uppmanar alla att ta fullt ansvar för sin egen och andras säkerhet så att vi får ett vackert firande, ända till slutet, sade en talesperson för regeringen. (TT)

Israeliska raketer har träffat syriska militära ställningar nära flygplatsen Nairab utanför Aleppo. Anfallet orsakade bara materiella skador, enligt den statliga syriska nyhetsbyrån Sana som hänvisar till militärkällor.

Beskjutningen beskrivs som ett försök av Israel att stödja rebellerna i södra Syrien, där regeringsstyrkor genomför en offensiv.

Israel har återkommande beskjutit mål i Syrien under det mer än sju år långa inbördeskriget. (TT)