Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

19-åring häktad för mordförsök

Mordförsöket ska ha skett i Halmstad i slutet av november. Nu sitter en 19-åring från Olofström häktad.
Olofström • Publicerad 11 december 2017
Mannen häktades vid Halmstads tingsrätt under torsdagen (arkivbild).
Mannen häktades vid Halmstads tingsrätt under torsdagen (arkivbild).Foto: Anders Andersson / TT

Mordförsöket ska ha skett i Bastionen – en befästningskulle i centrala Halmstad – den 27 november. Enligt Hallandsposten överfölls en 20-åring från Falkenberg med ett stickvapen. Han höggs flera gånger mot kroppen.

En 18-åring och en 15-åring, båda från Halmstad, häktades några dagar senare, misstänkta för försök till mord.

Annons

– Vi har en bra bild över vad som hände före, en bra bild av gärningen och vi har en bra bild av vad som hände efteråt. Mer kan jag inte säga nu, säger Cecilia Bergsten, chef för polisens rotel för grova brott, till Hallandsposten.

19-åringen från Olofström häktades under torsdagen vid Halmstads tingsrätt. Enligt Hallandsposten nekar han till anklagelserna.

Utöver de tre häktade ska ytterligare en person ha varit anhållen, men nyligen släppts fri. Sammanlagt sex personer ingår som misstänkta i ärendet hittills, enligt Hallandsposten.

Polisens utredare har fått fram ett tänkbart motiv till mordförsöket, men eftersom förundersökningssekretess råder vill man inte gå in på det närmare i nuläget.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons