Nyheter

Körkortslös stal bensin mellan fängelsestraffen

Blekinge ,

18-åringen frigavs villkorligt i maj. Men nu får han återvända till fängelset efter flera fall av bensinstölder och olovlig körningar runt om i Blekinge.

18-åringen som har ett digert brottsligt förflutet med 27 avsnitt i belastningsregistret blev villkorligt frigiven såväl förra sommaren som i maj.

Men nu får han återvända till fängelset.

Han har erkänt sju fall av grov olovlig körning mellan april 2018 och april 2019, och sex fall av ringa stöld under ungefär samma period.

Det rör sig i det senare fallet om bensinstölder runt om i Blekinge – tankningar som han aldrig betalat för. Utöver påföljden tre månaders fängelse ska han betala närmare 3 000 kronor i skadestånd till olika bolag i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn och Olofström – liksom i Göteborg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.