Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Klart: Han blir ny rektor på BTH

Nu är det klart.
På torsdagen bestämde regeringen att Mats Viberg blir ny rektor på BTH.
BLEKINGE • Publicerad 23 augusti 2018
Mats Viberg, ny rektor på Blekinge tekniska högskola.
Mats Viberg, ny rektor på Blekinge tekniska högskola.Foto: Jan-Olof Yxell

– Jag önskar Mats Viberg lycka till med sitt uppdrag som rektor för Blekinge tekniska högskola, säger Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning i ett pressmeddelande från Utbildningsdepartementet.

BLT har tidigare berättat att BTH:s styrelse förespråkade Mats Viberg och nu är alltså beslutet fattat. ”Anställningen som rektor vid Blekinge tekniska högskola gäller från och med den 1 september 2018 till och med den 31 augusti 2024”, står det i pressmeddelandet.

Annons

Mats Viberg är professor i signalbehandling vid Chalmers tekniska högskola där han för närvarande är prefekt för institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik.

– Jag är verkligen glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda BTH. Det är en spännande och intressant verksamhet som ligger rätt i tiden, säger han i ett pressmeddelande från BTH.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons