Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild

En väldigt lugn natt i länet enligt polisen i Blekinge. Misstänkt mord i Kista. En död efter protester mot presidenten i Nicaragua.

Stockholm

Misstänkt mord i Kista. En man har gripits misstänkt för mord efter att en kvinna i 20-årsåldern har hittats död i en bostad i Kista i norra Stockholm.

– Vi är på plats och har spärrat av bostaden för teknisk undersökning, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Larmet inkom strax efter 23 på söndagskvällen. En person hade fått hjärtstopp och när ambulans kom till platsen påträffades en kvinna.

– Livräddande åtgärder vidtogs utan resultat, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En man greps på adressen misstänkt för att ha dödat kvinnan.

– Polisen håller just nu förhör med den gripne, säger Kjell Lindgren. (TT)

Stockholm

Anhållen för dråpförsök på vakter. En man i 40-årsåldern greps på söndagskvällen misstänkt på dråpförsök på två ordningsvakter i Stockholm.

Vakterna skulle avvisa mannen från ett tunnelbanetåg kring 23.30 vid Fridhemsplans tunnelbanestation när han började misshandla vakterna så grovt att de fick föras till sjukhus.

– De är talbara och man har kunnat hålla ett kortare förhör med dem, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Gärningsmannen ska förhöras när han nyktrat till, uppger polisen. (TT)

Nicaragua

En död vid protester mot Ortega. En person har dödats och minst fem skadats i samband med protester mot den nicaraguanske presidenten Daniel Ortega under söndagen, uppger landets polis.

Manifestationen "Vi är de politiska fångarnas röst" organiserades av släktingar till minst 500 personer som fängslats då de deltagit i demonstrationer mot regimen under de senaste månaderna.

Enligt människorättsorganisationer i Nicaragua har minst 320 personer dödats och 2 000 skadats i oroligheter sedan april. På senare veckor har situationen lugnat ner sig något för att på söndagen blossa upp igen. Flera personer uppges ha skottskadats i sammandrabbningar mellan demonstranter och ordningsmakten. (TT)

Örnsköldsvik

Godståg spårade ur i Örnsköldsvik. Tågtrafiken genom Örnsköldsvik stoppades strax efter klockan halv ett natten till måndagen då ett godståg av okänd anledning spårade ur.

Stoppet påverkar trafiken mellan Umeå och Sundsvall och det finns ingen prognos för när trafiken går som vanligt igen, uppger SR Västernorrland.

– Under natten leds en del tåg om via Ånge. Andra tåg ersätts med buss mellan Kramfors och Umeå, säger Therese Strömberg på Trafikverkets presstjänst till radion. (TT)