Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Två lägenhetsbrott upptäcktes i Blekinge under natten

Blekinge

Polisen har under natten mot fredag åkt på två larm om lägenhetsinbrott, ett i Karlskrona och ett i Kallinge.

I båda fallen rör det sig om en uppbruten dörr. Det är oklart om inbrotten har något samband med varandra och det fanns på natten inga misstänkta för brotten.

En man i 30-årsåldern sitter anhållen efter en kontroll på torsdagskvällen i centrala Karlskrona. I mannens bil hittade polisen en hagelbössa och han hade kniv på sig. Mannen är nu misstänkt för bland annat vapenbrott, olovlig körning och grovt rattfylleri.

En 42-årig man är anhållen misstänkt för misshandel i nära relation. Mannen greps på torsdagskvällen i Karlskrona kommun.

 

Sverige

En bil som jagades av polisen på Södermalm i Stockholm sent på torsdagskvällen krockade med två andra bilar innan den till slut stannade.

Polisen grep bilens förare, och har hållit förhör med ytterligare personer som fanns i bilen, enligt tidningen.

Chauffören är misstänkt för vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik.

Polisen säger till Expressen att två personer är skadade och förda till sjukhus med oklart skadeläge. (TT)

En äldre man har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Arvika.

Räddningstjänsten larmades om branden i ett flerfamiljshus vid 04-tiden. Inne i lägenheten befann sig mannen, som fick hjälpas ut och föras till sjukhus med okända skador.

Övriga boende i huset ska ej ha behövt evakueras, enligt lokala medier.

Polisen uppger att man inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

 

Världen

Två FN-soldater har dödats i en attack mot FN-basen i Aguelhok i nordvästra Mali, uppger FN-insatsen Minusma i ett uttalande. Tio personer skadades, vissa allvarligt.

Basen attackerades klockan 18.45 lokal tid med granatkastare. Lägrets säkerhet stärktes omedelbart och nödvändiga evakueringar gjordes, enligt Minusma.

Det finns inga rapporter om att svensk personal har skadats, enligt Magnus Jirlind, vakthavande kommunikatör vid Försvarsmakten. (TT)

En domstol i tyska Halle har dömt en kvinna till nio och ett halvt års fängelse för de fjorton respektive tio år gamla morden på sina två spädbarn, uppger en domstolskälla.

Kvinnan, i dag 46 år, anklagades för att ha dödat det första barnet 2004 efter att ha dolt graviditeten och fött flickan i badkaret, rapporterar tidningen Mitteldeutschland Zeitung. Det andra barnet, en pojke, föddes fyra år senare och mördades på samma sätt. Därefter förvarade kvinnan de döda barnen i frysen i sin lägenhet. Morden upptäcktes i januari i år när kvinnans partner slog larm.

Kvinnan har erkänt anklagelserna och förklarat sitt agerande med att hon var utarbetad. (TT)