Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.

Blekinge

Räddningstjänsten larmades ut till en adress i utkanten av Olofström vid 01.30-tiden, sedan en personbil börjat brinna.

Fordonet ska ha stått vid en parkeringsplats, det är okänt vad som orsakade branden. Enligt polisen ska bilen blivit helt utbränd och en personbil intill ska också ha skadats.

 

Sverige

Två män i 20-årsåldern har anhållits efter ett mordförsök i Strängnäs, då en man höggs med kniv i hjärttrakten samt i ryggen.

Den knivhuggne mannen, som är i 40-årsåldern, är allvarligt skadad. Han hittades knivskuren vid 19-tiden på onsdagskvällen i de centrala delarna av staden. Tre personer hämtades in till förhör tre timmar senare.

Polisen rubricerar brottet som försök till mord alternativt dråp.(TT)

Ett barn kom med riv-, klös- och blåmärken på kroppen till ett korttidsboende för barn med funktionsnedsättningar. Men trots att personalen vid fyra tillfällen uppmärksammat märken på barnets kropp gjordes ingen orosanmälan till socialtjänsten, rapporterar Norran.

Nu anmäler kommunen sig själv enligt lex Sarah.

Den aktuella Norrlandskommunen har informerat personalen om skyldigheten att göra orosanmälningar och har beslutat att nya rutiner ska inrättas. (TT)

 

Världen

Elva människor har omkommit vid en brand på ett äldreboende i Sapporo, Japan.

Foto: Yuya Shino

Fem människor har kunnat räddas, varav tre får vård på sjukhus. Deras skador är inte livshotande, rapporterar tv-kanalen NHK.

Äldreboendet, en tre våningar hög träbyggnad, hade bara sexton boende. Det drivs av en hjälporganisation. (TT)

En manlig självmordsbombare har dödat fyra personer i en attack i ett flyktingläger i nordöstra Nigeria. Strax efter dådet försökte en kvinnlig självmordsbombare utlösa sin bomb i en folkmassa, men hon kunde stoppas.

Dådet skedde i utkanten av staden Maiduguri där det finns ett läger för internflyktingar som flytt extremiströrelsen Boko Haram.

Ingen har tagit på sig attentatet men Boko Haram-jihadister misstänks ligga bakom, enligt myndigheterna. (TT)