Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Skottlossning i Malmö. Sanering efter dieselläckage i Karlskrona.
Publicerad 10 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En personbil läckte ut diesel i centrala Karlskrona på natten till söndagen.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om läckaget vid klockan 02.46. Polis och räddningstjänst åkte till platsen, korsningen mellan Stenbergsgränd och Norra Smedjegatan.

Det var cirka 65 liter diesel som läckte ut från bilen, enligt SOS Alarm. Räddningstjänsten sanerade.

Skåne

Skott har avlossats på Ramels väg i Malmö, enligt polisen. Flera personer ringde in vid 23-tiden och larmade om skotten. Hylsor har hittats utomhus, men ingen skadad person.

– Inget ser ut att ha blivit träffat, inga fasader till exempel, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion syd.

Inget vapen har hittats. Polisen sökte i området med hund och förhör vittnen. (TT)

En 21-årig man misstänks för drograttfylleri och flera andra brott i Sjöbo i natt.

Det var strax efter klockan 01.30 som mannen valde att köra från polisen när de ville kontrollera honom. Man följde efter bilen varpå mannen strax stannade och sprang från platsen.

Men han kunde gripas, uppger polisen. Manen misstänks nu för drograttfylleri, narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Sverige

Annons

Tre personer har anhållits misstänka för brandattacken mot synagogan i Göteborg på lördagskvällen.

– De anhållna är misstänkta för försök till mordbrand, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Samtidigt höjs säkerheten kring synagogor i Stockholm efter brandattentatet mot Judiska församlingen i Göteborg.

I Malmö är säkerheten förhöjd sedan tidigare. (TT)

En man med pistol greps vid midnatt vid Vasaplatsen i Göteborg.

– Vi fick larm om ett bråk och en man springer därifrån. Vi får tag i honom och han har ett vapen på sig, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Mannen är misstänkt för vapenbrott. Den som larmade polis uppgav att han misshandlats av mannen. (TT)

Världen

En man har omkommit i en klättringsolycka på Greklands högsta berg Olympos. Ytterligare en person har fått lättare skador.

Olyckan inträffade på omkring 2 000 meters höjd när männen var på väg upp mot ett skydd och föll ned i en ravin. Enligt räddningstjänsten var leden täckt av isig snö till följd av låga temperaturer.

Annons

Den 26-årige grek som omkom föll 200 meter. (TT)

Brandmännen i den amerikanska delstaten Kalifornien gjorde vissa framsteg under lördagen. Evakueringar i områden kring Santa Barbara och Ventura behövde aldrig genomföras – men ingen av de sex löpeldarna är ännu under kontroll.

– Vi är långt ifrån att kunna blåsa faran över när det gäller någon av dem, sade Ken Pimlott, chef för den kaliforniska myndigheten för skogs- och brandskydd, under en presskonferens i Ventura.

Den torra Santa Ana-vinden väntas ta ny fart under söndagen med hastigheter uppemot 89 km/h, enligt National Weather Service. Kaliforniens guvernör Jerry Brown beskriver skogs- och markbränder, orsakade av klimatförändringarna, som ett nytt normaltillstånd i delstaten. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons