Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kalmar: Kvinna på väg till förlossning fast i köerna efter olycka

Först körde en lastbil i diket. Sedan inträffade ytterligare två olyckor och i köerna till en av dem fastnade en gravid kvinna på väg till förlossning.
Det har med andra ord varit en tuff morgon i Kalmartrafiken.
KALMAR • Publicerad 20 februari 2018
Foto: PONTUS STENBERG / TT

En lastbil med släp körde i diket på väg 25, i höjd med Smedby i Kalmar, vid 04.30-tiden på tisdagen. Till en början kunde räddningstjänsten i Kalmar släppa på trafiken efter hand, men efter en stund körde en personbil in under lastbilen bakifrån.

– Det blev en kökrock mitt i detta. Folk kör alldeles för fort trots att vi håller på att arbeta och har olycksskyltar utsatta. De håller på att köra över oss, säger Thomas Jonsson från räddningstjänsten till Barometern.

Annons

Det fanns tre personer i personbilen, men varken de eller lastbilschauffören skadades i samband med olyckan.

Olyckan orsakade totalstopp och kö mellan Nybro och Kalmar. Vid 06.30 flöt trafiken på igen.

Under bärgningsarbetet blev trafiken helt stillastående på väg 25, riktning mot Kalmar, och det var först vid 06.30 som trafiken började flyta på igen.

I kön hamnade en gravid kvinna som var på väg till sin förlossning. Räddningstjänsten fick tillkalla ambulans för att försöka ta henne till förlossningen från andra hållet.

– Det var det enda vi kunde göra. Är det stopp så är det. Vi räknar med att hon hinner till förlossningen i tid, annars får det bli ambulansförlossning, säger Thomas Jonsson från räddningstjänsten.

Lastbilen ligger kvar i diket men vägen är fullt framkomlig. Räddningstjänsten varnar för att det är halt och moddigt på vägen.

Vid nio tiden inträffade sedan ytterligare en olycka, den här gången på E 22 norr om Kalmar vid gränsen till Mönsterås kommun.

Larmet inkom vid 9-tiden och olyckan skedde i norrgående riktning. Enligt uppgifter ligger lastbilen i diket.

Enligt trafikverkets hemsida är framkomligheten begränsad och räddningstjänsten leder om trafiken via väg 602 Pataholm. Vägarbetet väntas vara klart senast klockan 11.

Martin SöderbergSkicka e-post
Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons