Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler vräks - och störs

Fler hyresgäster vräks - och fler blir störda av grannarna. Så ser läget ut i Blekinge, enligt Hyresgästföreningens statistik. Och man har en förklaring.
Blekinge • Publicerad 8 februari 2018

Hyresgästföreningens jurister ser kopplingar mellan ökningen och en hårdare bostadsmarknad till följd av bostadsbristen.

– Vi har märkt att klimatet på bostadsmarknaden har blivit hårdare. Hyresvärdarna vet att de enkelt kan få nya hyresgäster och många hyresgäster är rädda för att bli uppsagda. Bostadsbristen gör också att man tränger ihop sig och trångboddheten kan leda till att grannar känner att de blir störda, säger P-G Nyström, chefsjurist på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons

I Blekinge har Hyresgästföreningens jurister den senaste tiden sett att fler hyresgäster blir uppsagda. Samtidigt har man märkt en ökning av störningsärenden, där medlemmar hör av sig för att de blir störda av sina grannar. Det handla om allt från barn som leker till grannar som inte kommer överens.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons