Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Elektrod lossnade under hjärtövervakning – patient avled

Patienten avled efter att ett tekniskt problem uppstått under hjärtövervakningen. Nu gör Region Blekinge en lex Maria-anmälan.
Blekinge • Publicerad 13 juni 2019

I samband med en övervakning av hjärtrytmen hos en mycket svårt sjuk patient larmade utrustningen om att en elektrod hade lossnat. Därmed blev övervakningen för stunden bristfällig eftersom det dröjde innan personal kom. Region Blekinge anmäler nu det inträffade till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria.

Patienten hann drabbas av ett hjärtstillestånd, och trots intensiva insatser gick det inte att rädda patientens liv, skriver Region Blekinge i ett pressmeddelande.

Händelsen har utretts och man konstaterar att nuvarande form av övervakning har brister. ”Det är omöjligt att avgöra om ett något snabbare igångsättande av hjärtlungräddning hade kunnat ändra något för just denna svårt sjuka patient”, skriver man.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons