Nyheter

Busslinje till flygplatsen läggs ner

Karlskrona/Ronneby Artikeln publicerades

I nuläget finns två flygbusslinjer till Ronneby flygplats från Karlskrona som körs kommersiellt utan ekonomisk subvention. Trossöbuss, som kör busslinjen till BRA:s (tidigare Blekingeflyg) avgångar och ankomster, har valt att avsluta trafiken med sista trafikeringsdag 28 december. Det framgår av ett pressmeddelande från Region Blekinge.

– Det är en sanning med modifikation, säger Magnus Pettersson, VD Trossöbuss, som bekräftar att linjen avslutas, men att det är BRA som ligger bakom beslutet.

– Vi har haft ett samarbete där de stöttat oss ekonomisk. Nu har de sagt upp avtalet. De säger att de ska göra nedskärningar och då var detta inte längre hållbart för dem.

Beskedet var inte önskvärt enligt Pettersson, vars Trossöbuss dagligen snittade runt åtta enkelturer till och från flygplatsen per dag.

– För oss betyder det att vi förlorar en hel del körningar. Det är väldigt tråkigt för oss och jag tycker dessutom synd om resenärerna. Det är en del av helhetsupplevelsen. Nu får de ta bilen, vilket inte heller är bra sett ur ett miljöperspektiv.

Att avtalet bryts innebär i dagsläget inga drastiska konsekvenser för företagets anställda.

– På kort sikt lär vi inte varsla någon, vi har många andra körningar. Men det är ändå ett avbräck. Chaufförerna tyckte om, och har brunnit för, dessa körningar, menar Pettersson.

Linjen som ansluter till SAS:s avgångar och ankomster ska inte beröras av förändringen.

”Resenärer som ska åka med BRA har som alternativ att åka med SAS-bussen, som passar till vissa avgångar, eller den lokala busstrafiken från Ronneby Resecentrum”, skriver Region Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.