Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Busslinje till flygplatsen läggs ner

Karlskrona/Ronneby • Publicerad 17 december 2018

I nuläget finns två flygbusslinjer till Ronneby flygplats från Karlskrona som körs kommersiellt utan ekonomisk subvention. Trossöbuss, som kör busslinjen till BRA:s (tidigare Blekingeflyg) avgångar och ankomster, har valt att avsluta trafiken med sista trafikeringsdag 28 december. Det framgår av ett pressmeddelande från Region Blekinge.

– Det är en sanning med modifikation, säger Magnus Pettersson, VD Trossöbuss, som bekräftar att linjen avslutas, men att det är BRA som ligger bakom beslutet.

Annons

– Vi har haft ett samarbete där de stöttat oss ekonomisk. Nu har de sagt upp avtalet. De säger att de ska göra nedskärningar och då var detta inte längre hållbart för dem.

Beskedet var inte önskvärt enligt Pettersson, vars Trossöbuss dagligen snittade runt åtta enkelturer till och från flygplatsen per dag.

– För oss betyder det att vi förlorar en hel del körningar. Det är väldigt tråkigt för oss och jag tycker dessutom synd om resenärerna. Det är en del av helhetsupplevelsen. Nu får de ta bilen, vilket inte heller är bra sett ur ett miljöperspektiv.

Att avtalet bryts innebär i dagsläget inga drastiska konsekvenser för företagets anställda.

– På kort sikt lär vi inte varsla någon, vi har många andra körningar. Men det är ändå ett avbräck. Chaufförerna tyckte om, och har brunnit för, dessa körningar, menar Pettersson.

Linjen som ansluter till SAS:s avgångar och ankomster ska inte beröras av förändringen.

”Resenärer som ska åka med BRA har som alternativ att åka med SAS-bussen, som passar till vissa avgångar, eller den lokala busstrafiken från Ronneby Resecentrum”, skriver Region Blekinge.

Jens OlanderSkicka e-post
Tim JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons