Nyheter

Anmält: Sexuell aktivitet orsakade allvarligt trauma

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: Franz Feldmanis

I somras utsatte en patient med en mycket allvarlig psykisk störning en annan patient med en mycket allvarlig psykisk störning för oönskad sexuell aktivitet. Det hela orsakade ett allvarligt trauma hos den drabbade och sköra patienten. Händelsen utreds av polisen, och har av Landstinget Blekinge anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria.

Man anmäler samtidigt att en patient som hösten 2017 vårdades i den psykiatriska slutenvården, och som drabbades patienten av muskelkontraktur (en långvarig sammandragning av musklerna i benen). Detta minskade patientens förmåga att gå, men denne uppges nu, efter rehabilitering, vara helt återställd.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.