Nöje

Årets höjdpunkter

Sölvesborg Artikeln publicerades
Foto:Patric Söderström

Musikredaktören Lisa Appelqvist listar sina favorithändelser under årets Sweden Rock.

1 Rival Sons

Jay och Scott älskar mina sneakers. Då måste man bara älska Rival Sons. Och intervjun med dem på vår Sweden Rock-sajt. Och herregud, spelningen sen. Nej, jag är inte starstruck. Jag är bortom räddning.

2 Ministry

Det är samma sak varje gång. Det känns galet med dagsljus och vidöppna fält när Al Jourgensen hans mannar intar Sweden Rock med sin musik från mörkaste avgrunden. Men sedan är det bara att kapitulera åt det industriella metal-drivet. Hur är det möjligt att scenens brutalaste genre kan framkalla de ödmjukaste känslorna?

3 Gubbsjuka

  Fast omvänt då. Och rent platoniskt förstås. Men att se Aerosmiths 69-årige Steven Tyler rocka micken, och Mott The Hooples legendariske frontman Ian Hunter tillika glamrockens pionjär still going strong, då svämmar liksom känslorna över.

  4 Bob Wayne

  När en urskön intervju med anekdoter om att bli jagad av Motörheads crew för att Lemmy vill ha en t-shirt, och om att ha världens bästa rockermamma som väljer Johnny Cash som ens första konsertupplevelse, när den intervjun går om intet av en paj mikrofon och countrypunkaren Bob Wayne föreslår att göra om alltihop igen. Det är kärlek det.

  5 Läsarbrevet

  Susanne mejlade: ”Vilken härlig känsla du förmedlar! Jag älskar rock men har tyvärr aldrig tagit mig tid att åka på Sweden Rock men måste tänka om nu!”

  Åka, bara åk, Susanne!

  6 Little Stevens look-a-like band

  Doatjejen ser ut som Camilla Henemark, saxofonisten som Richard Gere, kompgitarristen som Liam Neeson, trummisen som Lenny Kravitz och keyboardisten som Albert Einstein. Oklart hur Little Steven valde ut bandmedlemmarna i The Disciples of Soul, men helt klart intressant.