Nöje

70-talsgiganter tillbaka på Sweden Rock

Norje Artikeln publicerades
 Uriah Heep på Sweden rock 2009.
Foto: Patric Söderström
Uriah Heep på Sweden rock 2009.

Ett av 70-talets största hårdrocksband är klara för återbesök på Sweden rock festival 2018. Nu är 54 av totalt 80 akter klara.

Ledningen för Sweden Rock Festival har pumpat ut gästande band till festivalen hela hösten. Nu är det dags för ytterligare ett par band, vilket innebär att majoriteten av festivalens totalt 80 akter är klara för festivalen nästa år.

Klara för besök på festivalen är bland annat det brittiska bandet Uriah Heep, som räknas till ett 70-talets största hårdrocksband, och slog igenom på bred front med sitt tredje album ”Look at yourself” 1971.

Bandet har spelat flera gånger på festivalen, senast 2014.

Tillbaka på festivalen är även Umeåbandet Meshuggah, som senast besökte Sweden rock 2011. Meshuggah spelar progressiv metal, och är kända för intensiva ljusshower vilket gör att festivalen förlägger bandets spelning sent på fredagskvällen, direkt efter Ozzy Osbournes konsert.

Klara för festivalen är också det kaliforniska rockbandet Buckcherry, ockulta Coven med sångerskan Jinx Dawson i spetsen, det tyska thrash metalbandet Destruction, holländska proggikonerna Focus, svenska heavy metalbandet Torch samt SRF-debuterande rock/metalbandet Baroness.

Sedan tidigare är bland andra Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Helloween, Stone Sour, Heavy Load, Rose Tattoo och Kreator presenterade. Biljettrycket har varit hårt på festivalen, och i skrivande stund är alla tre- och fyradagarsbiljetter slutsålda.

Festivalledningen har fortfarande 28 akter kvar att presentera innan banduppställningen är komplett.