Kultur o Nöje

Sweden Rock 2017: Riktig höjdarnyhet och största bandet någonsin

Norje Artikeln publicerades
Foto:Mattias Mattisson

Återigen en slutsåld festival. I år med en riktig höjdarnyhet och det största bandet någonsin på scen med hela 48 (!) musiker.

Festivalledningen är nöjda med årets festival som återigen sålde slut. Totalt 33 000 människor har besökt festivalen under de fyra dagarna som festivalen har pågått. Lika många som det brukar vara.

– Vi har haft fyra fantastiska dagar med fin stämning, glädje, massor av solsken och riktigt bra konserter, säger Sofia Lindqvist Lacinai marknads- och kommunikationschef på Sweden Rock.

Förra året firade festivalen 25-årsjubileum vilket uppmärksammades på flera olika sätt. Bland annat med en hyllningsfilm med klipp från festivalens alla år som visades på storbildskärmar och med en utställning av festivalens alla posters genom tiderna.

  – I år har vi inte haft något tema eller jubileum på det viset i år – så årets festival har handlat om det den brukar handla om, nämligen gemenskap, glädje och musik som förenar, säger Sofia Lindqvist Lacinai.

  En av årets nyheter är den nya läktaren mellan Rock Stage och Festival Stage som ger besökarna utsikt över hela festivalområdet. Någonting som har varit populärt.

  – Varje gång jag själv har gått förbi den nya läktarloungen så har den varit full med folk, så det känns ju som om den togs emot väl, säger Lindqvist Lacinai som säger att ledningen nu ska utvärdera om läktaren ska göra comeback nästa år eller inte.

  Årets Sweden Rock har även bjudit på det största bandet någonsin på scen, med hela 48 (!) musiker. Nämligen symfoniorkestern Sweden (Rock) Symphony Orchestra som spelade välkända hårdrockslåtar under lördagen tillsammans med flera gästartister.

  – De drog en riktigt stor publik och jag fick själv fick jag gåshud vid flera tillfällen under konserten, säger Lindqvist Lacinai.

  Har ni redan några planer inför nästa års festival, eller någonting ni vill utveckla?

  – Självklart så får vi en hel del tankar och idéer inför nästa år redan nu, men vi får återkomma med hur vi kommer att utveckla festivalen till 2018.