Kultur o Nöje

Konstnär sjuk - utställning skjuts upp

Ronneby Artikeln publicerades
Bara en vernissage på Kulturcentrum i helgen.
Bara en vernissage på Kulturcentrum i helgen.

Det blir bara en utställning som får vernissage på Kulturcentrum på lördag. Konstnären bakom EKTA, Daniel Götesson, har blivit sjuk och måste skjuta upp utställningen.

Daniel Götesson, kallad Ekta, är en bildkonstnär med bakgrund i skateboard- och graffitikulturen med flera offentliga verk bakom sig. I utställningen ”Ekta - Non + figuration” visas en installation bestående av flera textila verk och teckningar från året.

Nu skjuts utställningen upp, eftersom konstnären har blivit sjuk och inte kan ta sig till Blekinge.

– Vi hoppas att han ska kunna komma och hänga utställningen på måndag, men det kommer inte att bli någon vernissage, berättar Kirsti Emaus, enhetschef på Kulturcentrum.

Daniel Götesson har även målat biblioteksväggen i Ronneby i år. Tanken med utställningen var att kunna visa en koppling mellan inom- och utomhus på Kulturcentrum.

Ektas utställning skulle haft vernissage samtidigt som Rolf Palvéns jubileumsutställning nu på lördag. Rolf Palvéns blir därmed den enda vernissagen på Kulturcentrum i helgen.

Rolf Palvéns utställning visas från och med lördag 16 september till och med den 5 november. Ektas utställning ska gå att se från och med nästa vecka, så fort konstnärens hälsa tillåter det.