Kultur o Nöje

Fullspäckad plånbok återlämnades

Norje Artikeln publicerades
Amanda Clarén och Tommi Vuorikoski poserar med den återfunna skatten.
Foto:Jonathan Lundberg
Amanda Clarén och Tommi Vuorikoski poserar med den återfunna skatten.

Är Sweden Rock världens ärligaste festival? Det tror paret som under onsdagen tappade bort och återfick 4500 kronor.

När Tommi Vuorikoski under onsdagskvällen glömde låsa dörren till bajamajan på Sweden Rocks festivalområde visste han inte vad det skulle leda till. När dörren oväntat öppnades drog han upp byxorna i all hast, och kvar bredvid toaletten blev plånboken. I den fanns 4500 kronor i kontanter, och flera kreditkort.

Sin förlust upptäckte han först en halvtimme senare. Då var plånboken försvunnen.

– De som städade toaletterna hade inte sett något. Inte heller poliserna eller ordningsvakterna hade någon aning, berättar Tommi Vuorikoski.

Men så hände det otroliga. En av ordningsvakterna hörde sig för på festivalbanken. Där hade en man i 45-årsåldern just lämnat in en plånbok.

– Men vi tog för givet att den skulle vara tom. Vi ska flytta ihop på måndag, så det hade varit katastrof att förlora så mycket pengar nu, berättar flickvännen Amanda Clarén.

Men upphittaren var av det ärliga slaget, och alla pengar med tillhörande kreditkort låg kvar i ursprungligt skick. Otroligt nog stötte de också på honom senare, när de berättade om händelsen för ett sällskap på campingen.

- Vi ville ge honom hittelön, men han vägrade ta emot det. Till slut kastade jag en femhundralapp på honom, berättar Tommi Vuorikoski.

– Det är bara här sånthär händer, säger Amanda Clarén. Vi hårdrockare är som en enda stor familj.