Välkänd trollkarl släpper magisk bok

Nättraby Artikeln publicerades

Trollkarlen och Barnkanalen-profilen Daniel Karlsson släpper nu sin första trolleribok.

Men räkna inte med några trollerilådor med tillhörande plastprylar.

– Boken innehåller 30 riktigt bra trick och ingen utfyllnad, säger Daniel Karlsson till BLT.

Daniel Karlsson från Nättraby är numera inte bara trebarnspappa och trollkarlsprofil. Han är författare också.
Foto: Martin Lundström
Daniel Karlsson från Nättraby är numera inte bara trebarnspappa och trollkarlsprofil. Han är författare också.

Daniel Karlsson, bördig från Nättraby, är inte bara en profil på SVT och Barnkanalen utan också en av landets mest omtyckta trollkarlar. Han har tidigare skrivit flera barnböcker, men nu släpper han sin första trolleribok.

Varför tog det så lång tid?

– Att lära ut trolleritrick är inte så lätt som många kanske tror. Jag har tidigare varit ganska skeptisk till den här typen av böcker. Ibland får man tips som: ”Så viker du en servett till ett flygplan” och så vidare. Jag ville verkligen lära ut tricks som kan få alla på släkt- och barnkalasen att häpna, säger Daniel Karlsson.

Han är inte heller överdrivet förtjust i så kallade trollerilådor, som brukar dyka upp i handeln lagom till jul.

– Nu blir Tobbe Trollkarl säkert sur på mig, men de här lådorna innehåller bara plastig rekvisita. Det går inte att lura någon med den här typen av prylar.

I Daniel Karlsson bok, som släpps den 1 mars, finns vissa trick som inte var helt självklara att förklara.

– Vissa är nästan för bra, men det bjuder jag på. Ska jag ge ut en sådan här bok vill jag göra det ordentligt. Jag vill inte att en blivande magiker blir besviken, så som jag själv blev på liknande böcker när jag var yngre, säger Daniel Karlsson, som just nu filar på ytterligare en bok.

Boken släpps den 1 mars.
Boken släpps den 1 mars.

Den handlar om ”träningstrolleri”.

– Jag är som alla andra när det gäller träning. Man har liksom svårt att komma igång, särskilt då träning ofta känns som ett nödvändigt ont. Jag vill skapa en positiv bild och - precis som när man trollar - lura hjärnan. Det handlar mycket om psykologi.

Apropå Tobias Blom, det vill säga Tobbe Trollkarl, så har han smygläst boken.

– Detta är en blivande klassiker. Glöm Youtube. Vill du lära dig trolla på riktigt är detta din bok, säger Tobias Blom.

Fakta

Daniels tre bästa tips till blivande magiker

1.

Kom ihåg du utför helt vanliga saker enligt naturens alla regler och att magin uppstår först i åskådarens huvud. Hur magisk upplevelsen blir beror på hur du presenterar det.

2.

Öva tills du kan utföra tricket även om någon väcker dig mitt i natten. Öva sedan lite till. Fall inte för frestelsen att springa iväg och prova tricket innan du kan det så bra, för du kan komma att bli mycket besviken.

3.

Tänk på att trolleri inte är en uppvisning i hur duktig du är och hur dålig publiken är. Tänk på att alla ska ha kul. Ju roligare du har desto roligare kommer publiken ha, och har publiken roligt kommer de att tycka att du är en fantastisk trollkarl.

Visa mer...