Ytterligare en man häktad misstänkt för gruppvåldtäkt

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Patric Söderström

Åklagaren begärde under fredagen ytterligare två personer häktade misstänkta för att ha våldtagit en kvinna i Karlskrona under natten till påskdagen.

Den ena häktades, den andre släpptes på fri fot efter häktningsförhandlingarna i tingsrätten.

KARLSKRONA

Totalt är fyra personer misstänkta för våldtäkten, vilket BLT tidigare berättat.

En 27-årig man häktades redan under torsdagen. Brottet ska ha begåtts i hans lägenhet. Han ska ha varit bekant med kvinnan sedan tidigare men förnekar brott.

Under fredagen häktades en 35-årig man på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Tingsrätten bedömde att det inte fanns skäl att häkta den 19-åring som suttit anhållen sedan i tisdags. Han släpptes under fredagseftermiddagen.

– Vad gäller den fjärde personen så får vi se hur det utvecklar sig, säger åklagaren Malin Niklasson till P4 Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.