Tågförseningar och strul efter signalfel i Skåne

Blekinge Artikeln publicerades
Problem och förseningar i tågtrafiken under fredagskvällen.
Foto: Bosse Nilsson
Problem och förseningar i tågtrafiken under fredagskvällen.

Det var en strulig fredagskväll i tågtrafiken och många tågavgångar har ställts in eller kraftigt försenats. Signalfel i Skåne tidigare under kvällen ligger bakom problemen.

Irriterade passagerare har hört av sig till BLT och tidigare under kvällen var många strandsatta på järnvägsstationen i Karlskrona.

– Det var en del som hade ringt trafikinformationen, tyvärr kunde de inte säga så mycket förutom att ersättningsbussar var bokade men inte bekräftade, berättar en av passagerarna.

Två timmar försenad lyckades han och hans sällskap så småningom komma med ett tåg.

Trafikverket uppger att det är ett signalfel mellan Önnestad och Kristianstad som orsakat förseningarna och att man har personal på plats för att åtgärda felet. Tågtrafiken rullar igen men förseningar och delinställda avgångar skulle kvarstå under fredagskvällen. Information kommer att uppdateras efter hand på respektive avgång enligt besked från Trafikverket.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.