Storsatsning i Torskors

Karlskrona Artikeln publicerades
Kommunen satsar nu 23 miljoner på ett nytt företagshotell i Torskors industriområde.
Foto:Andreas Blomlöf
Kommunen satsar nu 23 miljoner på ett nytt företagshotell i Torskors industriområde.

Industrilokalerna fortsätter att öka i Torskors

Kommunen miljonsatsar på nytt företagshotell som ska locka nya invånare till Karlskrona

Under de senaste åren har trycket varit högt på lokaler i Torskors industriområde. Kommunen svarar nu på efterfrågan och planerar genom sitt fastighetsbolag Kruthusen AB att bygga ytterligare ett så kallat Företagshotell. I dag finns det två stycken liknande byggen i området.

– Det är ett unikt koncept som innebär att flera företag delar på gemensamma lokaler som entré, omklädningsrum, matsal, mötesrum och toaletter, säger Bengt Lingman, VD för Kruthusen.

Tanken är att uppmana företagen till samarbeten som gynnar både företagen i Torskors men också Karlskrona kommun.

  – Vi hoppas att befintliga företag vågar satsa större men också att företag utifrån flyttar hit, vilket kanske också ger fler invånare på sikt.

  Kostnaden för bygget beräknas hamna på 23 miljoner kronor och tomten på 15 000 kvadratmeter rymmer dessutom ytterligare en lokal.

  – Planen är att om allt blir uthyrt direkt kör vi på med ytterligare ett bygge. Vi har redan ett stort antal intressenter.

  Det nya företagshotellet blir granne med företaget Johannesson & Bergströms nya industrifastighet som skall rymma tre företag.

  – Det blir en 800 kvadratmeter stor fastighet som kommer att innefatta bilvård och lagerlokal. I höst efter semestern står det klart, säger Niclas Johannesson, delägare i Johannesson & Bergström.

  Magnus Petersson är sammankallande i Torskorsgruppen och vd för Trossö buss, vars lokaler flyttade ut till Torskors för sex år sedan. På de åren har Torskors industriområde börjat blomstra och Magnus känner av trycket på lokaler.

  – Det finns inte mycket tomt kvar nu i Karlskrona om man vill etablera sig. Det är inte alla som vill köpa en stor tomt, då är det perfekt att hyra en mindre yta i ett företagshotell, säger Magnus Petersson.

  På onsdag får Kruthusen sitt slutliga besked från kommunstyrelsen om de får godkänt att utöka sin budget. I så fall drar bygget i gång i oktober.