Polisen utreder äntligen stora bedrägerifallet

Karlskrona Artikeln publicerades

Det misstänkta bedrägeriet då Kristdemokraterna i Karlskrona och Sillhövda AIK förlorade sammanlagt nästan en miljon kronor ska äntligen redas ut. En utredare har blivit tillsatt och polisen har påbörjat förhör.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

För ett och ett halv år sedan uppmärksammades det stora bedrägerifallet där Kristdemokraterna i Karlskrona och Sillhövda AIK blev av med nästan en miljon kronor.

Fallet har sedan dess varit på is då polisen haft fullt upp med att utreda andra bedrägerier.

Nu berättar P4 Blekinge att fallet äntligen ska utredas. En utredare har tillsatts och och polisen har börjat hålla förhör.

– Det är skönt att det kommer redas ut. Att rättvisan få ha sin gång, säger Sillhövda AIK:s ordförande Marin Hansson till P4 Blekinge.

Det var i februari förra året som en kassör för Kristdemokraterna i Karlskrona misstänktes ha förskingrat cirka 400 000 kronor. Även Sillhövda AIK utsattes och förlorade då 568 000 kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.