Piloter utsattes för bestrålning

Karlskrona Artikeln publicerades
Händelsen är anmäld till polisen.
Foto: HENRIK MONTGOMERY
Händelsen är anmäld till polisen.

En av Försvarsmaktens helikoptrar utsattes för grön laser vid en flygning längs E 22 strax öster om centrala Karlskrona. Det skedde kring lunchtid på torsdagen och farkosten var på väg hem mot Kallinge. Strålen riktades från ett område på marken och utsatte de tre besättningsmännen ombord för fara. En av piloterna fick senare uppsöka läkare för kontroll, men troddes inte ha blivit allvarligt skadad. Händelsen är anmäld som brott mot strålskyddslagen.

– Det var den pilot som inte flög som blev pålyst. Enligt våra rutiner görs alltid en ögonundersökning vid en sådan här händelse. Piloten är i tjänst i dag igen, uppgav kommunikationschef Lars Jansson på 3:e Helikopterskvadronen under fredagen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.