Pendla och spara pengar

Blekinge Artikeln publicerades

Pendlare i Blekinge kan spara miljonbelopp.

Ny undersökning från Länsförsäkringar visar på stora sparmöjligheter i och med pendling.

En ny undersökning från Länsförsäkringar visar att man som Blekingebo kan spara stora summor pengar, om man är villig att pendla.

– För de familjer vars nästa steg i boendekarriären är en villa, men känner att priserna i den största kommunen i länet är alltför höga, är pendling ett bra sätt att komma ner i boendekostnad. Många lockas också av möjligheten att få mer hus för pengarna och att det kanske finns mer natur i området, säger Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar, i ett pressmeddelande.

Beräknat på en lägenhet som är 75 kvadratmeter så är kostnadsskillnaden mellan Karlskrona och Olofström cirka 1,4 miljoner. Pengar som kan användas till annat pendlingen om på 84 kilometer från Olofström till Karlskrona är ett alternativ.

Kalkylen har även räknat på hus med en kvadratmeteryta på 100 kvadratmeter, där skulle valet att pendla spara cirka en miljon kronor.

Undersökningen belyser även ränteskillnad på bostadslån per år och i lägenhetens fall ligger detta på ca 10 000 kronor och för huset cirka 7 000 kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.