Nya sökningar efter KHK-supportern

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Missing people letar efter den försvunne KHK-supportern. Arkivbild.
Missing people letar efter den försvunne KHK-supportern. Arkivbild.

Under måndagseftermiddagen drog Missing people igång en ny skallgång för att hitta den försvunne KHK-supportern.

Polisen letar inte aktivt efter honom just nu.

– De åtgärder som vi bedömde var nödvändiga i början har vi genomfört utan resultat, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Mannen, som är i 50-årsåldern, försvann efter lördagens allsvenska hockeymatch mellan Karlskrona HK och Björklöven.

Under helgen sökte polisen bland annat med hundpatruller.

Missing people arrangerade under natten till måndagen en skallgångskedja i Nättraby, där man fått in tips om att mannen har setts.

– Vi hade 150 sökare i cirka 13 patruller, säger Sara Anderberg, som var administrativ chef för Missing people under sökningen i Nättraby.

En busschaufför ska, enligt Sydöstran, också ha anmält att han trott sig ha sett mannen vid Silleboda busshållplats i närheten av Rosenholm.

Efter att ha tittat på övervakningsfilmen från bussen kunde man dock konstatera att det inte handlade om den försvunne mannen, enligt Sydöstran.

Under måndagseftermiddagen, klockan 14.00, drog Missing people igång nya sökningar efter KHK-supportern.

Man utgick då från idrottsplatsen i Nättraby.

+ 3

Sökningarna sker mycket strategiskt.

– När man kommer till ett sök så blir man först välkomnad av oss. Sen blir man uppsatt på en sökarlista, man får en Missing people-väst och blir tilldelad en patrulledare. Sen skickar vi ut patruller med ungefär tio sökare på varje patrulledare, säger Sara Anderberg.

Patrullerna får olika geografiska områden att leta i.

– Det är ofta inte så stora områden för man ska söka noga. Det handlar inte om att söka snabbt utan man ska vara säker på att man sökt igenom området.

Ofta får organisationen områdena tilldelade sig av polisen.

– Sen tittar vi på var personen har setts senast, varifrån han försvann, om det finns några indikationer på att personen varit på olika platser.

Det fanns på måndagseftermiddagen ingenting som tydde på att ett brott ska ligga bakom försvinnandet.

Polisen har inte letat aktivt efter mannen sedan sent på söndagen.

– Vi har inget aktivt sökande just nu. De åtgärder som vi bedömde var nödvändiga i början har vi genomfört utan resultat, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Den som har uppgifter att lämna kan höra av sig till polisen på 114 14.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.