Ny vända för äldreavgifter

Karlskrona Artikeln publicerades

Även förslaget till ett nytt avgiftssystem för Karlskronas äldre, som till exempel använder sig av hemtjänst, ska ses över en gång till. I den nya modellen föreslogs det att ta bort den ”rabatt” på äldreavgifter som tidigare funnits. Flera yrkanden på återremiss, från olika håll, ledde till slut att politikerna i alla fall enades om att tjänstemännen ska titta över frågan en gång till.

– Vi vill se vad en sådan avgiftshöjning verkligen får för effekter, sa Camilla Brunsberg (M) som stod bakom ett av yrkanden. Men hon ville inte sträcka sig så långt som att helt avvisa förslaget.

– Vi vill först få utrett vad det kan leda till och möjligheten till fler avgiftsnivåer. Men det är inte omöjligt att vi säger nej i ett nästa steg, förklarade hon.

 

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.