Ny hall ska byggas – till slut

Karlskrona Artikeln publicerades
Gymnastikföreningen hade kommit igång med projekteringsarbetet för den nya gymnastikhallen i Rosenholm.
Foto: Marcus Palmgren
Gymnastikföreningen hade kommit igång med projekteringsarbetet för den nya gymnastikhallen i Rosenholm.

Gymnastikhallen har försenats och lagts på is. Men nu ska den börja byggas på Rosenholm. Byggprojektet ska komma igång före jul.

– Äntligen! säger Tommy Melin i Karlskrona Gymnastikförening.

Kommunstyrelsen sa under tisdagen ja till investeringen på 26 miljoner kronor i en gymnastikhall på Rosenholm. Hallen ska byggas intill den nuvarande, där Karlskrona Gymnastikförening redan har en stor barn- och ungdomsverksamhet. Den är tänkt att kunna bli ännu större när den nya hallen är klar.

– Vi har 100 barn i kö nu, och då har vi försökt få in så många som möjligt i grupperna. Det är tråkigt att behöva säga nej, säger Tommy Melin, som varit engagerad i hallbygget under fyra års tid.

 

Tommy Melin har jobbat för en ny hall som ordförande i Karlskrona Gymnastikförening. Nu har han lämnat klubban vidare och är kassör i föreningen.
Foto: Patric Söderström
Tommy Melin har jobbat för en ny hall som ordförande i Karlskrona Gymnastikförening. Nu har han lämnat klubban vidare och är kassör i föreningen.

En ny gymnastikhall har varit prioriterad som ny investering, men har blivit försenad.

Tidigare har en annan placering undersökts för att eventuellt kunna använda byggnad för bullerdämpning. Men nu används de ursprungliga planerna.

Gymnastikhallen finansieras delvis med stöd från Arvsfonden på 5,2 miljoner. För att det ska kunna användas ska projektet påbörjas före årsskiftet.

Moderaterna och Kristdemokraterna ville under tisdagens kommunstyrelse få med i beslutet att projektet ska vara påbörjat senast 15 december. Det tillägget kom med i investeringstillståndet.

I den nya gymnastikhallen ska det finnas en del för parkour och hopp-gropar. Den delen finansieras med medel från Arvsfonden.

– Vi räknar med att det tar ett år ungefär att bygga, säger Tommy Melin.

Ett nytt bygglov har behövt sökas för tillbyggnaden, men finns klart. Under byggprojektet kommer det att behövas en ny entré till befintlig hall.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.