Misstänkt jäv för anställd i myndigheten

Karlskrona Artikeln publicerades

En anställd på Kustbevakningen i Karlskrona får efter myndighetens interna utredning inte utföra tjänster åt ett företag som han tidigare varit delägare i, rapporterar P4 Blekinge. Mannen hade granskat och godkänt fakturor år företaget som numera drivs av en släkting.

Kustbevakningens ledning kom fram till att den inte kunde få ett tydligt svar om vad som gäller utifrån de lagskrivningar som finns, men beslutade sig för att vara extra försiktig i en sådan här situationen. Den anställde ansågs ha haft möjlighet att gynna företaget som han själv tidigare var delägare i, men det har inte framkommit om han verkligen har gjort det. Myndigheten ska också se över sitt eget regelverk.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.