Konkurs: Ännu en krog som stängs

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ägarföretaget bakom kvarterskrogen Kruthus, Badiladi i Karlskrona stänger.

Orsaken är en konkursansökan. Bolaget är på obestånd och kan inte betala sina skulder, skriver ägaren i sin ansökan till Tingsrätten i Blekinge.

Enligt Sydöstran, finns det dock signaler om att krogen kan öppna igen i en annan form.

Kruthus öppnades för snart två år sedan och har specialiserat sig på veganska maträtter och livemusik i det lilla formatet.

Konkursförvaltare, som utsetts, är Per Swahn och han uppger för Sydöstran att hans uppdrag är att snabbt sätta sig in i ekonomin och förutsättningarna för att driva krogen vidare eller eventuellt hitta en ny ägare som vill ta över.

Ägarna till Kruthus skriver själv på sin Facebooksida att: ”Karlskrona är en otroligt svår stad att driva en vinstdrivande verksamhet”.

Men de ger inte upp hoppet riktigt än och lovart att ambitionen är att de ska fortsätta att berika kulturlivet i staden, och de band som redan var bokade ska få spela.

Företagaren har tidigare drivit en klädbutik i Karlskrona. Den gick i konkurs 2016.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.