Kommun betalade 150 000 kronor för obetalda fakturor

Karlskrona Artikeln publicerades

150 000 kronor, så mycket betalade Karlskrona kommun för obetalda fakturor förra året. Det visar en undersökning av P4 Blekinge.

Foto: Jessica Gow/TT

Karlskrona kommun betalade 150 000 kronor för obetalda fakturor förra året, det rapporterar P4 Blekinge om. Kommunen har en nollvision på den här typen av utgifter, men trots att mängden obetalda fakturor minskat från 15 till fyra har kostnaden knappt sänkts.

– Det säger ju sig självt att man vill använda pengarna bättre, så det är upp till våra förvaltningar att tänka efter hur de kan jobba bättre med detta, säger Eva Helene Lundgren, chef för ekonomiservice till P4 Blekinge.

Enligt SVT Blekinge ligger problemet i att personer slarvar med att skriva referensnummer när de gör en beställning. Det försvårar nämligen arbetet för att spåra beställningen när det är dags för betalning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.