Karlskronamän i stor kopplerihärva

Karlskrona Artikeln publicerades

En 23-årig man utreds just nu för ett stort antal våldtäkter mot barn.

Han ska även sålt flickans kropp till andra män, bland annat i Karlskrona.

Den misstänkte har gjort vissa medgivanden.

Den 23-årige mannen häktades i slutet av februari i Kalmar som misstänkt för misshandel, grov misshandel och två fall av våldtäkter. Brott som ska ha begåtts mot en kvinna på Öland i december och januari.

Under utredningen har nya allvarliga uppgifter framkommit som fått ärendet att växa.

Av den anledningen lämnade åklagaren på onsdagen in ytterligare en häktingsframställan mot 23-åringen till Kalmar tingsrätt.

De tillkommande övergreppen ska dels gälla fyra våldtäkter i Kalmar mellan september 2016 och mars 2017, dels minst 100 våldtäkter mot barn inom Kalmar kommun 2011-2013.

Målsägande i det senare fallet är en i dag ung kvinna som 23-åringen vid tillfället hade ett längre förhållande med.

Enligt mannens försvarare, advokat Thomas Magnusson, var det frågan om frivilligt sex.

– De var förälskade och var ett par. När de träffades var han 17 år och hon under 15, säger han.

Men eftersom flickan ännu inte hade uppnått sexuell myndighetsålder menar åklagaren med stöd av lagtexten att det varit frågan om våldtäkt mot barn.

Det har också framkommit att 23-åringen under tiden som han var tillsammans med flickan lät andra män mot betalning ha sex med henne. Köparna ska ha funnits i bland annat Kalmar, Karlskrona och Växjö.

– Min klient erkänner såväl att han haft samlag med flickan som koppleri, säger Thomas Magnusson.

Det enda som 23-åringen förnekade under häktningsförhandlingen var anklagelserna om de fyra våldtäkterna i Kalmar 2016-2017.

Av den anledningen medgav han också åklagarens häktningsyrkande.

Efter en kort överläggning beslutade tingsrätten att 23-åringen ska häktas på sannolika skäl misstänkt för fyra fall av våldtäkt, våldtäkt i minst 100 fall samt koppleri.

Kammaråklagare Bengt Wahlström var nöjd med domstolens ställningstagande men framhöll efter förhandlingen att mer utredningsarbete väntar.

– Rätten har kommit fram till att mannen är på sannolika skäl misstänkt för de brott vi utreder, sa Bengt Wahlström efter förhandlingen och påtalade samtidigt att 23-åringen i nuläget endast är misstänkt, inte åtalad och dömd för de brott som han anklagas för.