Efter kökaoset – nu ändras trafikavstängningen

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Långa köer bildades på E 22 under onsdagsmorgonen.
Långa köer bildades på E 22 under onsdagsmorgonen.

Vägarbetena vid infarten mot Karlskrona från E 22 vid Rosenholm ledde till långa köer i morgontrafiken.

Det skrev BLT under onsdagen.

Nu öppnas avfarten igen för att undvika fortsatta problem i trafiken.

I ett pressmeddelande skriver Karlskrona kommun:

”Den västra avfarten på E22 in till Karlskrona är öppen för trafik igen. Framöver kommer en körbana att vara öppen för biltrafik, medan cyklister leds om via Boråkra.”

Bakgrunden till avstängningen är att det sätts upp belysning längs med Ronnebyvägen mellan den 20 maj och 17 juni.

”Under pågående arbete kommer den öppnade körbanan att skiljas från arbetsområdet med en barriär. Följden blir att cyklister kommer inte att kunna ta sig igenom denna vägsträcka, utan kommer att få cykla via Boråkra. Trafikverket kommer att sänka hastigheten ute på E22 och skyltar om detta kommer att finnas redan väster om trafikplats Skärfva by. Tidigare avstängning av trafikplats 63 Karlskrona väst medförde köbildning på E22 och ny trafikanordning börjar gälla från måndag morgon den 27 maj. Men redan från och med torsdag den 23 maj öppnas avfarten igen för ett bättre trafikflöde.”, skriver kommunen i pressmeddelandet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.