De prisas för Karlskronas bästa semla
Det är åttonde året som Sventonsällskapet utser Karlskronas bästa semla utifrån fem olika kriterier: bullen, grädden, mandelmassan, utseendet och helheten. Vinsten är Askunga Dovvilts första och det är även första gången någon utanför Karlskronas tätort prisas.
Motiveringen lyder:
”Askunga Dovvilt överraskar och visar att traditionellt hantverk i kombination med egen initiativrikedom blir ett säkert framgångsrecept. Trots lite avlägsen belägenhet gör Askungas semlor ett allt större avtryck hos Karlskronabornas smaklökar och kundtillströmningen ökar i allt snabbare takt. Semlorna monteras medan kunderna serveras gott nybryggt kaffe och utstrålar en tydlig fräschör och doft av nybakat. Grädden med sin lilla och noga avvägda touch av vanilj i kombination med mandelmassans tydliga smak av kardemumma gör semlan till en smaksensation som mer än väl förtjänar årets pris.”
Medlemmarna i Sventonsällskapet Semlan utgörs av Anne och Olle Klein, Ann och Rolf Lindberg, Eva-Lena och Christer Rydberg, Maj-Britt och Thord Johansson, Ingrid och Conny Midenhag samt Els-Marie och Bosse Lindström.
Priset delas ut i morgon på den så kallade semmeltisdagen.