Buss med 20 personer körde ut på åker

Jämjö Artikeln publicerades
Bussen drog ut 50 på en åker vid E 22 i Vallby.
Foto: Björn Hansson Linslusfoto
Bussen drog ut 50 på en åker vid E 22 i Vallby.

En buss med 20 personer ombord har kört av E 22 vid Jämjö och landat ute på en åker.

Chauffören och en passagerare har förts till sjukhus med oklara skador.

Klockan var strax efter klockan 21.00 på söndag kväll när larmet kom. Flera ambulanser, polis och räddningstjänst larmades ut eftersom man i det läget inte visste om några av personerna i bussen var skadade, och i så fall hur allvarligt det kunde vara.

– Vi och personal från ambulansen gick genom bussen och talade med alla passagerare. Det gick väldigt lugnt till på platsen, säger Torbjörn Svensson, insatsledare på Räddningstjänsten i östra Blekinge.

Polisen har senare uppgett att två personer förts till sjukhus med ambulans. Det rör sig om chauffören och en passagerare. Det finns dock inga uppgifter om vilka skador de ådragit sig.

Fordonet, som var en chartrat buss, var på väg ner mot västra Blekinge och i trakten av Vallby har bussen av någon anledning först gått över på fel körbana och sedan fortsatt ut på åkern.

– Den stod ungefär 50 meter ut, men hade som tur var inte vält, säger Torbjörn Svensson.

Trafikverket gick ut med information på sin hemsida om olyckan och att det skulle ta tid innan vägen åter var helt fri.

– Passagerarna fick lämna bussen en stund medan vi kontrollerade fordonet. Sedan fick de gå in igen och sätta sig i väntan på att det skulle komma en ersättningsbuss, säger Torbjörn Svensson.

Under tiden räddningstjänsten arbetade på platsen var delar av vägen avspärrad för att ge plats åt polis och räddningsfordon, och senare när passagerarna skulle evakueras från bussen.

– Just nu är det oklart om bussen måste bärgas från platsen, uppger räddningstjänsten.

Polisen har inte heller sent på söndag kväll någon information om varför bussen hamnade ute på åkern. Polisen meddelade under natten att det inte finns någon misstanke om brott utan att det rör sig om en ren olyckshändelse.