Nytt IT-företag etablerar sig – ”ett av Sveriges snabbast växande”

Karlskrona Artikeln publicerades
Kommundirektören Carl-Martin Lanér, näringslivschefen Pia Holgersson, Consids, Jim Andersson, Vd:n Peter Hellgren, Patrik Hall, näringsutvecklare Anders Ekstrand och Consids Peter Thorman.
Foto: Staffan Lindbom
Kommundirektören Carl-Martin Lanér, näringslivschefen Pia Holgersson, Consids, Jim Andersson, Vd:n Peter Hellgren, Patrik Hall, näringsutvecklare Anders Ekstrand och Consids Peter Thorman.

Tidigare i år köpte IT-företaget Consid upp Karlshamnsföretaget Appcorn. I måndags blev det klart att bolaget slår upp ett kontor i Karlskrona.

– Vi ser Karlskrona som ett nav, säger bolagets vd Peter Hellgren.

Under måndagens presskonferens som kommundirektör Carl-Martin Lanér och näringslivschef Pia Holgersson kallat blev det officiellt att Consid etablerar sig i Karlskrona.

– Det ska bli oerhört roligt och Karlskrona ligger väldigt bra till. Det finns kompetens, intressanta företag och en del har vi redan avtal med. Att det tagit lite tid var för att vi ville hitta rätt personal och det känns som vi gjort det nu, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Vid årsskiftet blir Patrik Hall kontorschef och närmast kommer han från Telenor där han haft rollen som Head of IT Core. Peter Thorman som bland annat varit vd för Qvantel Sweden AB:s verksamhet i Karlskrona blir affärsutvecklare och kommer att ha hand om rekryteringen. Jim Andersson är det fjärde namnet också det sista benet i bolagets etablering, hans del blir för försäljning.

Consid erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring och redan i veckan kommer rekryteringen att börja, bland annat behövs systemutvecklare och projektledare samt digitala strateger.

Consid grundades november 2000 av nuvarande vd:n Peter Hellgren och en kollega till honom i Vetlanda. I dag har bolaget totalt 680 anställda och finns totalt på 16 orter.

Varför blev det just Karlskrona?

– Vi såg en bra dynamik på flera orter här nere och självklart är Karlshamn en anledning. Vi såg Karlskrona som en del av vårt nav och vi har tankar på ytterligare etableringar inte allt för långt i väg, säger Peter Hellgren vd.

Peter Hellgren vd och grundare för företaget Consid som etablerat sig i Karlskrona.
Foto: Staffan Lindbom
Peter Hellgren vd och grundare för företaget Consid som etablerat sig i Karlskrona.

Hur ser ni på framtiden?

– När vi går ut första kvartalet 2019 siktar vi på omkring 20 anställda och inom en tre till femårs period är siktet inställt på mellan 60–70 anställda här i Karlskrona. Som bolag vill vi växa ännu mer och siktar på omkring 700 anställda och en omsättning på en och en halv miljard kronor 2020.

– Inom de närmaste månaderna kommer ett pop up-kontor slås upp. Vi har ganska kraftiga tillväxtplaner så vi tittar även på mer långsiktiga lokaler centralt.

Högskolan BTH är också en anledning till bolagets etablering i Karlskrona.

– Vi kommer jobba väldigt nära med högskolan och på så vis kunna hitta kompetent personal på nära håll men även få personer att vända hemåt eller kanske stanna kvar.

– Att rekrytera kvinnor jobbar vi också väldigt hårt med. I branschen är kanske 20 procent kvinnor och inom bolaget är det något högre men vi vill höja den. För vi tappar mycket bra kompetens där.

Bolaget blir även Blue Science Parks 80:e medlem.